Svi smo barem jednom u životu poželjeli biti i izgledati kao netko drugi. Svakodnevno smo toliko izloženi „savršenstvu“ da postajemo slijepi na vlastite kvalitete i vrijednosti. Ako ćemo se previše prilagođavati drugima, izgubit ćemo sebe i našu osobnost.

Ako ste jedni od onih koji su se izgubili u svijetu loših kopija, precijenjenih idola i nezadovoljstva, predlažemo da od danas, nakon čitanja ovog bloga počnete raditi na sebi i izgradnji bolje verzije sebe.

Jedina osoba s kojom se trebate natjecati ste Vi sami. Svakog dana uspoređujte sadašnju/eg sebe s onom osobom kakva ste bili jučer. Svaki dan si zadajte po jedan mini cilj i ispunite ga. Nakon nekog vremena, ta će navika postati prirodna i obraćat ćete pažnju samo na dobre i pozitivne situacije u životu.

Predlažemo nekoliko načina kako izgraditi sebe:

  1. Mislite pozitivno – u čovjekovoj je prirodi da se usredotočuje na negativno. Negativne situacije same po sebi imaju veću dominaciju i stoga ne čudi da neke osobe potpuno izgube smisao za pozitivnim razmišljanjem. Svaki problem ima i rješenje, a dugoročno izlaganje negativnoj atmosferi i negativnom raspoloženju može loše utjecati i na naše zdravlje. Pozitivno razmišljanje daje nam inspiraciju i volju za prihvaćanje i uspješno nadilaženje svakog izazova koji nas na prvu obeshrabruje.
  2. Imajte viziju – u kontekstu vizije za izgradnju sebe kao vlastitog idola, vizija se odnosi na ono što želimo biti i kako želimo biti shvaćeni u budućnosti. Zamislite i vizualizirajte stvarne trenutke u kojima se ponašate onako kako biste htjeli. „Sve ono što možemo zamisliti, možemo i ostvariti.“ – vjerojatno ste ovo slušali kroz cijeli život, ako svoju viziju budućnosti zamislite više puta, pretvorit ćete ju u sjećanje koje će Vas dodatno motivirati za napredak.
  3. Budite zahvalni – zahvalnost je jedna od najvećih vrlina čovjeka. Budite zahvalni za sve što imate, dobro ili loše. Svaka situacija, nevolja ili sreća koja Vas je pogodila bogatstvo je koje Vas je izgradilo i po čemu ste jedinstveni na svijetu. Sve ono što imate ili nemate, motivacija je za bolje sutra. Zahvalnost nam daje poseban sjaj koji ljudi prepoznaju i prema kojem Vam pristupaju.
  4. Nagrađujte se – nemojte se osjećati neugodno ako se poželite nagraditi za uspješno obavljen zadatak, prijeđen izazov ili pohvalu. Nagrađivanje u bilo kojem smislu poticaj je za ponavljanje određenog obrasca ponašanja, u ovom slučaju pozitivnog obrasca ponašanja koji će nam pomoći u izgradnji samih sebe.
  5. Pazite na svoju prehranu – u zdravom tijelu, zdrav duh! Prehrana i način života kada je u pitanju održavanje tijela i našeg zdravlja ključan su aspekt u izgradnji samopouzdanja i samopoštovanja. Ovo je korak kojeg se trebamo držati svakodnevno, bez zanemarivanja.
  6. Učite nove stvari i odbacite predrasude – potrudite se, kad god ste u prilici, čitati i učiti nove stvari. Čak i kada je to nešto što Vas inače ne zanima. Nove informacije i razumijevanje nečeg novog uvelike utječe na odbacivanje utisnutih predrasuda.
  7. Okružite se pozitivnim i poticajnim ljudima – Okolina u kojoj boravite bitna je za razvoj osobnosti i karaktera. Ako nas netko neprestano guši ili ne dopušta naše mijenjanje na bolje kroz neprestane podsjetnike na naše prijašnje ponašanje, trenutak je za promjene. Okružite se pozitivnim ljudima koji potiču promjene, ističu kvalitete i poštuju Vas zbog toga.

Rad na sebi ne događa se preko noći, dopustite sebi da griješite i dajte si vremena za potpunu transformaciju na bolje!

 

Što kažu o nama?

100%

Podrška

Preuzmite program mršavljenja
nakon registracije!

Javite nam se

100%

Rezultat

Svako spominjanje kontrole težine odnosi se na Herbalife Nutrition Program kontrole težine, koji između ostaloga obuhvaća uravnoteženu prehranu, redovnu tjelesnu aktivnost, primjereni dnevni unos tekućine, po potrebi korištenje dodataka prehrani i primjereno odmaranje. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.

Ovaj proizvod nije namijenjen za dijagnosticiranje, liječenje, izlječenje ili sprječavanje ni jedne bolesti

Jeste li već razgovarali s nezavisnim herbalife članom?

myfit

Iskoristite prednosti neposrednog kontakta s Nezavisnim Herbalife Članom.

Ako ste već uspostavili kontakt s Nezavisnim Herbalife Članom, svakako ostanite u kontaktu kako biste dobili korisnu osobnu podršku.